Leuk? Share!

Van-verhaal-naar-reis-doe-boek

Een projectmanager schrijft eens geen projectplan

Met alleen een mooi verhaal (zie onze blog Hoe ‘storytelling’ helpt…) zijn we gewoon aan de slag gegaan en hebben we een boek geschreven. En met elke bladzijde werd ons idee beter, helderder en duidelijker. Door het eerste ontwerp aan een grote groep mensen voor te leggen, kregen we geweldige input en nieuwe inspiratie.

Van een branding manager leerden we de waardevolle les dat een verhaal ook verwachtingen over je boek schept…en daar moet je wat mee doen anders haken mensen af. Uit de blogs van Timothy Ferris leerden we om vooral recensies op Amazon (!) van vergelijkbare boeken te lezen. Fantastische tips.

Voor een projectmanager zoals ik was dit een nieuwe ervaring; Een nieuw project gebruiken om uiteindelijk een projectplan te creëren voor het volgende project… Ja, bij het schrijven van deze blog zijn we al begonnen aan ons nieuwe boek: DrawYourMap Amsterdam.

Met vallen en opstaan

Zo’n creatieproces gaat niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk zijn we drie keer (bijna) opnieuw begonnen. De teksten moesten anders, leuker, korter en beter onderbouwd. De vormgeving kon speelser, simpeler, kleurrijker en meer gericht op het tekenen (we heten niet voor niets DrawYourMap…).

Onderaan de lijst beginnen

Toen het boek voor 90% af was, hebben we een lijst gemaakt van bedrijven en organisaties voor wie ons boek interessant zou kunnen zijn. We hebben de lijst gesorteerd op volgorde waarbij de meest interessante en kansrijke bedrijven bovenaan stonden. En vervolgens zijn we onderaan begonnen met bellen… ook weer een tip van Timothy Ferris. De ideale manier om je verkoopverhaal te testen en alle vragen en antwoorden op een rijtje te krijgen.

Toch een uitgever

En toen gebeurde er iets onverwachts; Een toevallige kennismaking met een uitgever leidde tot eerste enthousiaste reacties en twee weken later – na lezing van ons manuscript – hadden we een mondeling akkoord. Het leuke was dat ze als ‘eis’ stelden om er een serie reis-doe-boeken van te maken! Vanaf dat moment moest het snel gaan.

Wij maakten een folder voor de gesprekken met inkoopmanagers van boekhandels, veranderden het formaat van het boek zodat het ook op de plank in een boekhandel kon staan en richtten de website en social media in. We maakten het boek af en hebben geweldige hulp gehad van vrienden die het op juistheid, correct taalgebruik en hun eigen kinderen hebben getoetst.

Stedentrips leuk en leerzaam voor kinderen en ouders

Inmiddels zijn we zover dat het contract met Link uitgeverij is getekend, het eerste boek is gedrukt en vanaf half februari 2014 in de boekhandels ligt en via Internet te koop is (ook via Bol.com). DrawYourMap Parijs: een reis-doe-boek waarmee we een stedentrip naar Parijs leuk en leerzaam willen maken voor kinderen en ouders.

Zo is ons eerste reis-doe-boek een feit en zijn we blij en trots!

The following two tabs change content below.

Robin Bertus

Ontdekkingsreiziger op DrawYourMap
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten, ideeën en wijsheden om een stedentrip met kinderen nog leuker en leerzamer te maken.

Laatste berichten van Robin Bertus (toon alles)

Geef een reactie