Leuk? Share!

Storytelling werkt - DrawYourMap

Storytelling verkoopt

Een goed verhaal blijft hangen en wordt doorverteld. Wanneer iemand een nieuw product of dienst op de markt brengt, zijn er allerlei marketing goeroe’s die er een mooi verhaal omheen verzinnen. Een verhaal – of in het Engels storytelling – verkoopt. Het is een van de marketing ‘buzzwords’ van het afgelopen jaar.

Hoe mooi is het dan als je het verhaal voor een boek krijgt aangereikt in een droom. Nog voordat je ook maar iets op papier hebt gezet, er met iemand over hebt gesproken of überhaupt aan hebt gedacht als een onvervuld hersenspinsel.

Uit eigen ervaring: storytelling werkt

Dit is ons echt overkomen en in de maanden na de droom hebben wij het verhaal tientallen keren mogen vertellen. En het is inderdaad waar: storytelling werkt. Het zijn niet de ‘unique selling points’ of fantastisch mooie missie statement (hebben we ook…) die blijven hangen, maar het verhaal.

We hebben geprobeerd om het verhaal niet te vertellen en alleen kort duidelijk te maken wat het product is, wie wij als onze doelgroep zien en wat ons product uniek maakt. Maar het werkt echt maar half zo goed als een mooi verhaal.

Marketing is no longer about the stuff that you make, but about the stories you tell (Seth Godin)

Als je verhaal aanslaat zie je dat in de ogen van je gesprekspartner en voel je de spanning oplopen. Verhalen worden doorverteld en op basis van dit verhaal hebben mensen weer contact met ons opgenomen. Wanneer we het verhaal niet vertelden, kwam meestal vroeg of laat toch die vraag: hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

Enfin, dit is ons verhaal van waaruit DrawYourMap is ontstaan:

De lerares Frans

Aan het begin van de Franse les tekende mijn lerares een grote cirkel op het bord met twee lijnen er doorheen. Zij draaide zich om en zei: “Dit is Parijs met de rivier de Seine. Pak allemaal een leeg vel papier en teken met mij mee”. Ze begon bij Ile de la Cité met de Notre-Dame en vertelde  boeiende verhalen over de stad.

Wij creëerden onze eigen kaart van de stad, maakten tekeningen van de bijzondere plekken en leerden aan de hand van de kaart de stad kennen. Vijf  jaar later was ik voor de eerste keer in Parijs, kende ik de weg en vertelde de verhalen aan mijn vrienden. De kaart zat gewoon nog in mijn hoofd!

Van droom tot realisatie

Mensen houden van verhalen en dit is het verhaal achter DrawYourMap: reis-doe-boeken die stedentrips leuk en leerzaam maken voor kinderen en ouders. Vanaf februari 2014 ligt ons eerste boek over Parijs in de boekhandels en is via Internet te koop. Precies een jaar na de droom waarin het verhaal is aangereikt.

Heb jij een mooi verhaal om te delen? Horen we graag!

 

The following two tabs change content below.

Robin Bertus

Ontdekkingsreiziger op DrawYourMap
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten, ideeën en wijsheden om een stedentrip met kinderen nog leuker en leerzamer te maken.

Laatste berichten van Robin Bertus (toon alles)

Geef een reactie