Mapping the City!

Hand in hand? Steen voor steen…

Leuk? Share!

blog-steenvoorsteen

Hand in hand? Steen voor steen…

Ik ben zo blij met de reacties van mensen om mij heen die willen helpen met het opbouwen van het platform voor stedentrips met kids in Europa.

Blogs van ervaringsdeskundigen

Het is leuk en handig om ervaringen te lezen van andere ouders. Met hun ‘echt-te-gek!’- en ‘sla-dat-maar-over’ tips. Hoef je tenminste zelf het wiel niet meer uit te gaan vinden. En raak je ook minder snel teleurgesteld.

Eerlijk duurt het langst

Zo lees je van tevoren al wat het entreekaartje kost, hoe je er komt en wat ook heel handig is: de beste tijd om het evenement of museum te bezoeken, voor welke leeftijd het geschikt is, etc…

En op de een of andere manier neem je al die info toch sneller aan van een andere ouder dan van een professionele site.

Jij bent nodig!

Misschien heb je zelf wel gouden tips of een fantastisch dagprogramma voor een stad als bijvoorbeeld Barcelona. Ook als je denkt dat je helemaal niet kan schrijven, is jouw input van harte welkom. En als je daar toevallig ook nog vakantie-kiekjes bij hebt, is dat helemaal fantastisch. Ik maak er in de DrawYourMap-stijl een flitsend blog van en als jij het okee vindt zoals het blog geworden is, dan pas komt het op de site. En zo maak je ons en andere ouders weer een stukje wijzer!

Grote praatjes

Nou roep ik dat wel heel stoer, ik weet nog steeds niet hoe ik het allemaal aan ga pakken, maar dat komt omdat ik het eindresultaat al voor me zie. En dat is verbluffend! Een geweldige site gaat het worden! Echt! Daar gaan we toch voor? Een platform waar straks iedere ouder in Nederland wel eens op kijkt? En wie weet in de toekomst internationaal… Maar first things first. Stap voor stap.

De goede volgorde

Robin wees me op Chris Lema, Chris noemt zichzelf ‘a tech’ guy’, hij schrijft blogs over het opzetten van een site. Volgens Chris denken de meeste mensen dat je eerst de site moet bouwen, dan de inhoud erbij zoeken en dan pas moet gaan verkopen en mensen naar je site moet zien te lokken. Inderdaad.. zo dacht ik.

Maar andersom werken is volgens Chris beter:

1) zorg voor een groep geïnteresseerden,

2) bouw aan je inhoud

3) bouw dan pas je site.

Dus… laat ik dan maar niet al te eigenwijs zijn en me daar maar aan houden. Lastig voor iemand zoals ik die altijd meteen aan de slag wil en iets moois maken…

Ook meedoen?

Denk je: ‘ik heb zelf ook nog wel een geweldig verhaal over ons laatste verblijf in een grote Europese stad’ (met of zonder foto’s), laat het me s.v.p weten! Misschien wordt dit voor jou ook wel weer een stap naar iets nieuws of groters…

The following two tabs change content below.
Met DrawYourMap ontdek je opnieuw hoe mooi en interessant de Europese steden zijn! Bekijk de wereld door de ogen van een kind.

Geef een reactie