Mapping the City!

Rotterdam dagprogramma deel 1

Leuk? Share!
station-noord-1600

Rotterdam dagprogramma:

Wij waren in de juni vakantie in Rotterdam te vinden. Omdat onder andere nu eindelijk die Markthal eens live bekeken moest worden en niet alleen van foto’s op internet.

We verbleven in een knus huis via Airbnb, vlakbij Station Noord en dat was weer eens een groot succes. Mede door het bad.


Het is zo leuk om weer eens in een totaal andere omgeving te zijn en Rotterdam voelt bijna als het buitenland met al die hoge torens. Echt een wereldstad. Rotterdam durft. Het hart van de stad is dan ooit platgegooid, maar wij verbleven nu vlakbij station Noord en wat een prachtige oude huizen vind je daar nog! We keken onze ogen uit.

airbnb
polaroid abrazo koffie

Ontbijt

Ontbijt in Hillegersberg bij wijnbar Abrazo, dat was de flinke wandeling wel waard, langs allemaal mooie huizen langs de Straatweg! Bij Abrazo kijk je half uit over de Bergse Voorplas. Je kunt hier heerlijk eten, met een ruim terras. En het is dicht bij het Plaswijck Park. Dat is een super leuk familiepark, daar gaan de kinderen helemaal uit hun dak. Maar dat terzijde, we hebben het niet genoemd want we zouden vandaag naar het Natuurhistorisch Museum.

tram-ties timo
ties inktvis

Museumpark

We kwamen daar met de tram 8 en wandelden eerst door het prachtige Museumpark, waar de kinderen al meteen klommen op een paarse inktvis/onderzeeër.

Natuurhistorisch Museum

Het Natuurhistorisch is absoluut kindvriendelijk, er zijn speurtochtboekjes gemaakt voor verschillende leeftijden en de tentoonstelling is allesbehalve saai. Je ziet er bijvoorbeeld bij de afdeling ‘Uitslovers’ de grootste, de kleinste, de sterkste en je gelooft je ogen niet bij het zien van alleen al de rechterhelft van de onderkaak van een bultrug (walvis).

het natuurhistorisch
ekstertje-schilderij
dodo-vogel-schilderij
olifant-skelet-illu

Ramon

Het skelet van olifant Ramon uit Blijdorp is opgebouwd door donaties van sponsors. Het skelet lijkt nog groter in dit kleine ronde kamertje. En de grappige creaties van gecombineerde opgezette dieren, zoals een konijn met hoorns! Je wordt helemaal vrolijk van de illustraties en schilderijtjes van vogeltjes. Het fijne van het museum is ook dat het niet al te groot is. Precies goed eigenlijk. Met een tevreden gevoel gingen wij naar buiten. Alles gezien en toch niet uitgeput.

tom potvis polaroid

Tom naast de penis van een potvis. Echt?!

markthalbreed

Markthal

Met de tram 8 door naar de Markthal, die inderdaad verbluffend mooi is en echt allure heeft. De kraampjes hebben zeer uiteenlopende waren, je weet eigenlijk van gekkigheid niet wat je nemen moet. En hier en daar kan je aanschuiven bij de kraam of plaatsnemen aan een van de tafeltjes bij de restaurantjes aan de zijkanten van de hal, of bovenin. Wij gingen een etage hoger zitten om zo goed over de hal uit te kunnen kijken. We lieten de kinderen beslissen wat we gingen kopen en dat werden prachtig gekleurde en versierde muffins, die we daarna buiten op de trap opaten. Niemand kreeg z’n muffin op. Voorlopig weer even uit-ge-muffin-d.

Kubus van binnen…

Het leek ons erg leuk om de kinderen eens een Kubuswoning van binnen te laten zien, die staan per slot van rekening tegenover de Markthal, en er is er een die je kunt bezichtigen. Maar helaas konden we alleen cash betalen. Pinnen lukte niet bij het station, dus die woning bekijken moet dan maar weer een andere keer. De entree is trouwens 3 euro en voor kinderen de helft.

kubuswoningen
rotterdamcoverstapel-DrawYourMap

Lees en ontdek meer over Rotterdam in het boek van DrawYourMap Rotterdam

quiz Rotterdam
kaartrotterdam
Belastingmuseum Rotterdam
Boijmans Rotterdam
The following two tabs change content below.
Met DrawYourMap ontdek je opnieuw hoe mooi en interessant de Europese steden zijn! Bekijk de wereld door de ogen van een kind.

Laatste berichten van Lisa van Gaalen (toon alles)

Geef een reactie