Mapping the City!

Rotterdam: dagje Diergaarde Blijdorp

Leuk? Share!

breed-blijdorp

Rotterdam: dagje Diergaarde Blijdorp

Blijdorp. Maak niet dezelfde stomme fout als ik door bij Google Maps ‘Blijdorp’ in te tikken, want dan word je ergens midden in de wijk afgezet. ‘Diergaarde Blijdorp’ is het en daar kom je met de bus of metro. De dierentuin kent twee ingangen: de oude (prachtig, monumentaal!!) en de nieuwe (naast het Oceanium). Deze diergaarde bestaat al sinds 1857! Maar is wel ooit verhuisd van de Kruiskade naar de Blijdorplaan. Vroeger mocht niet iedereen naar binnen, tegenwoordig gelukkig wel.

We zagen ook de ijsberen, de tweeling is helaas alweer groot. Maar iets verderop kun je zien hoe ze als baby met hun moeder op ontdekkingstocht gingen. Zo schattig.

En de tijgers natuurlijk, wat een schitterende dieren!

tijger-polaroid
polaroid-blijdorp
vlinderhut-tom

Sfeer en styling

Het is een dierentuin waar je U tegen zegt. Enorm! Groot aangelegd. Verzorgd! En op werelddeel ingedeeld. Zo loop je bijvoorbeeld door Azië en voel je je ook alsof je in Azië loopt. Met mist boven een moeras. Kinderen vinden zoiets geweldig! De vlindertuin ‘Amazonica’ is ook een heerlijke plaats om te vertoeven. Je zou er het liefst een ligstoel neerzetten en genieten van de duizenden vlinders, het klimaat en de prachtige natuur! En alles in de sfeer van dat werelddeel, in dit geval Zuid-Amerika. Bij de toiletten hangt bijvoorbeeld een bordje ‘aseos’, (Spaans voor wc’s.) Je waant je gewoon in het Amazone gebied!

waterlelies
haaien blijdorp

Oceanium

In het Oceanium zwemmen de haaien en andere indrukwekkende vissen boven je hoofd. Je kunt dit ook virtueel beleven…

Onze oudste zoon Tom was bang dat het glas zou breken en dat een haai hem dan te grazen zou nemen, dat hebben de dames van het laboratorium hem uit zijn hoofd weten te praten.

In het laboratorium kun je trouwens een heel klein diertje zien door de microscoop dat dient als levend voedsel voor vissen. Merkwaardige beestjes die tijden zonder water kunnen en als er zout water bijkomt dan gaan ze weer verder.

Binnenverblijven en binnenspeeltuin

Mocht het gaan regenen, dan zijn er heel wat binnenverblijven in Diergaarde Blijdorp. En er is ook een erg leuke binnenspeeltuin. Goed geregeld!

Je brengt met gemak een dag door in Diergaarde Blijdorp, wij hebben niet eens alles gezien. Op een gegeven moment is het ook op en klaar en gingen we met de bus naar het Centraal Station.

speeltuin blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Openbaar vervoer:

Ik gebruik trouwens bijna altijd de app 9292 (openbaar vervoer) om te weten hoe ik ergens kom. Het handige is dat je ook de wandelingen tussendoor kunt aanklikken. En de app Google Maps is ook een favoriet, daar kun je ook kiezen hoe je je bestemming wilt bereiken: lopend, met de auto, fiets of met openbaar vervoer. Erg praktisch! Vooral als je zoveel richtingsgevoel hebt als ik (not).

logo blijdorp
rotterdam-centraal
rotterdamcoverstapel-DrawYourMap

Paperback
14 x 21,5 cm
64 pagina’s
€ 9,95
ISBN boek: 9789462322028
september 2015

Button-kopen
quiz Rotterdam
kaartrotterdam
SS Rotterdam
The following two tabs change content below.
Met DrawYourMap ontdek je opnieuw hoe mooi en interessant de Europese steden zijn! Bekijk de wereld door de ogen van een kind.

Laatste berichten van Lisa van Gaalen (toon alles)

Geef een reactie