Mapping the City!

Programma voor een heerlijke dag in Rotterdam Noord

Leuk? Share!

vervanhier-1600x80

Ver van hier

kopje-thee

Ze hebben het ook zo goed begrepen bij Ver van hier…
Thee in leuke ouderwetse theekopjes!

Halve dag Rotterdam

Zoals je kon lezen in mijn vorige blog hoe wij opeens een paar dagen in Rotterdam ‘woonden’. Heel verfrissend om weer eens een tijdje in een volkomen andere omgeving te zijn en op ontdekkingstocht te gaan. In de buurt stuitten we op een schattig Kinderboekenwinkeltje annex koffie/ontbijt/lunch-plek. Op de Kleiweg: ‘Ver van hier’ heet het, volgens mij naar een boek van Tonke Dragt. Het is een ideale plek voor ouders: kinderen kunnen er lekker spelen. Ook zo sympathiek dat hier allerlei recent uitgekomen, leuke boeken liggen waar je uit voor kunt lezen. Dit soort plekken kunnen er mijns inziens niet genoeg zijn… lees het verhaal van het onstaan van ‘Ver van hier’ maar eens van de eigenaresse en je wilt er vast ook meteen heen!

DrawYourMap op de plank

drawyourmap-vervanhier

Tot onze verrassing vonden we ook ‘ons’ Rotterdam-boek in de winkel. Joehoe!

ties-skelter

De Torteltuin

Van daaruit togen wij op aanraden naar De Torteltuin, een flinke speeltuin in het Melanchtonpark. De entree is 1 euro per persoon (contant), maar dan heb je ook wat. De kinderen hebben zich uren vermaakt met de speeltoestellen en de skelters en fietsjes. Deze speeltuin wordt goed onderhouden door vrijwilligers. In het teken van de boeken van Annie M.G. Schmidt. Echt heel leuk!

'Ver van Hier' en 'Torteltuin'

klimtoestellen-torteltuin
torteltuin-zandbak
torteltuin
rotterdamcoverstapel-DrawYourMap
quiz Rotterdam
Button-kopen
Belastingmuseum Rotterdam

Paperback
14 x 21,5 cm
64 pagina’s

Boijmans Rotterdam

€ 9,95
ISBN: 9789462322028
september 2015

The following two tabs change content below.
Met DrawYourMap ontdek je opnieuw hoe mooi en interessant de Europese steden zijn! Bekijk de wereld door de ogen van een kind.

Laatste berichten van Lisa van Gaalen (toon alles)

Geef een reactie