Mapping the City!

Parijs met slecht weer

Leuk? Share!

rotweer-parijs-breed

Quand il pleut:

Wat te doen bij slecht weer?

Als het alleen maar regent of als het berekoud is, dan moet je creatief zijn. Wat is leuk en overdekt? Want rillend door de stad, dat wil niemand.

regen-parijs-paraplu

Slecht weer top 10:

1) Musée des Egouts, onder de grond van Parijs, door de riolering wandelen…

2) Aquarium Paris, niet alleen maar vissen…

3) La Cité des Sciences (wetenschapsmuseum) en Cité des Enfants, een museum speciaal voor kinderen van 2-7 en andere musea in Parc de la Villette.

4) Musée Grévin, wassenbeeldenmuseum met beroemheden, (niet alleen de Franse)

5) Musée d’Orsay, beroemd museum in een oud treinstation, wat voor kunst?

6) Opera Garnier, het spook! (vlakbij Galeries Lafayette, shoppen op z’n Frans)

7) Centre Pompidou (het museum), wat voor kunst? in dat gekke gebouw met buizen

8) Musée du Louvre, daar hangt ie: de Mona Lisa

9) Notre Dame bezoeken, je kunt ook klimmen!

10) Sacré Coeur (binnen), een kaarsje branden voor een goed doel

kaart-parijs-slecht-weer
knijper-musee-des-egouts

1) Musée des Egouts

Een bezoek aan het Musée des Egouts is een waar avontuur! Je gaat onder de grond in Parijs! Dat alleen al. En eenmaal beneden zie je straatnaambordjes van de straten waar je je onder bevindt… Neusjes dicht!

5) Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay is op zich al heel bijzonder omdat het zich bevindt in een oud station. En daarvoor stond er op dezelfde plaats een paleis d’Orsay, maar dat is afgebrand in 1871! In het museum vind je kunst die is gemaakt tussen 1848 en 1914, waaronder werken van Vincent van Gogh, Renoir en Gauguin.

orsay-polaroid

9) Notre Dame

Op het eiland Ile de la cité staat de Notre Dame. Napoléon Bonaparte kroonde zichzelf in deze kathedraal tot keizer. Als je gaat klimmen (maar 422 treden) zie je de monsterlijke waterspuwers.

notre-dame-en-napoleon
kwal aquarium paris

2) l’Aquarium de Paris

In het Aquarium de Paris zie je de mooiste vissen. Maar niet alleen dat, er zijn ook shows (met zeemeerminnen bijvoorbeeld) en films over de onderwaterwereld. En je kunt er allerlei creatieve workshops volgen. Je hoeft daar trouwens niet speciaal voor te reserveren.

opera garnier phantome

6) Opéra Garnier

Wist je dat Palais Garnier één van de grootste opera-gebouwen van de wereld is? Het boek Het spook van de Opera van Gaston Leroux en de musical van Andrew Lloyd Webber spelen zich voor een groot deel hier af. Wie weet kom je het spook nog tegen in de kelders van de Opéra…

Na de Eiffeltoren heb je vanaf het dak van de Sacré-Cœur (heilig hart) het mooiste uitzicht over Parijs.

sacre-coeur-kaart

10) Sacré-Cœur

Op de berg Montmartre staat deze basiliek, de Sacré-Cœur. Onder in de kerk vind je een crypte waarvan sommige mensen beweren dat daar het heilige hart van Jezus Christus ligt (vandaar de naam).

cite-de-la-science-paris

3) Cité de Sciences et de l’Industrie

Het museum Cité de Sciences et de l’Industrie bevindt zich in het Parc de la Vilette. Het enorme park (35 hectare) ligt in het noordoosten van Parijs. Het museum is erg interessant met allerlei natuurkundige en ook sterrenkundige onderwerpen. Voor de kinderen is er het Cité des enfants, waar kinderen de gekste dingen kunnen leren, ze mogen zonder begeleiding gaan ontdekken (vanaf 5-12 jaar). Reserveren in de vakanties is wel een aanrader! Of geniet van een film met spectaculaire effecten in de Geode (de bol op de foto).

pompidou-pijpen

7) Centre Pompidou

Centre Pompidou is een uniek bouwwerk van staal en glas waar elke verdieping wel 7 meter hoog is. De ontwerpers maakten het binnenwerk aan de buitenkant om zo veel mogelijk ruimte te creëren; daarom zitten zo veel mogelijk systemen, zoals trappen, liften en leidingen, buiten het gebouw. Dat moet je gezien hebben!

Plattegrond Google Maps

4) Musée Grevin

In dit museum kun je beroemdheden van allerlei pluimage aantreffen. Van George Clooney tot Pelé. Ze zijn alleen wel van was. Maar levensecht. Stripfiguren zijn ook levensgroot nagemaakt. Je kunt zelfs zien hoe deze poppen gemaakt worden, indrukwekkend! De Hall of Mirors is een unieke show die je meeneemt door een Indiaas paleis, via de jungle naar de wereld van 1001 nacht.

rihanna-wax

8) Musée du Louvre

Het Musée du Louvre is vooral bekend om het schilderij van Leonardo da Vinci: ‘Mona Lisa’. Dit museum is enorm groot, helemaal als je bedenkt dat er maar 10% van alle kunstwerken te zien zijn. De rest staat in de kelders. Wist je dat dit museum vroeger een fort was, om Parijs te beschermen tegen de Vikingen. En later trok Lodewijk XIV, de zonnekoning, erin… maar hij vond het wat te klein…

LOUVRE
cover dym parijs

Paperback
14 x 21,5 cm
64 pagina’s
€ 9,95
ISBN boek: 9789462322035
februari 2013

Button-kopen
start DrawYourMap
Arc de Triomphe-DrawYourMap
seine DrawYourMap
The following two tabs change content below.
Met DrawYourMap ontdek je opnieuw hoe mooi en interessant de Europese steden zijn! Bekijk de wereld door de ogen van een kind.

Laatste berichten van Lisa van Gaalen (toon alles)

Geef een reactie