Leuk? Share!

samen sterk

‘Affiliates’ en ‘dropshipping’

Ooit van gehoord? Allemaal marketing termen die ik tegenkwam op mijn zoektocht om een platform te maken voor stedentrips met ouders en kinderen binnen Europa.

Zo kun je met ‘affiliates’ bijverdienen door advertenties voor bijvoorbeeld Thalys op te nemen (zoals ik dat nu doe) en als de lezer dan denkt: ‘Tja, goed idee: wij moeten nodig weer eens naar Parijs’ en dan door klikt naar de Thalys-site, dan zouden wij daarvan een percentage krijgen. Leuk idee. Meer info hierover vind je bijvoorbeeld op bloggenenloggen.nl.

Teveel is waanzin

Al word ik soms knettergek als ik op een site kom die echt vol staat met reclame. Dat is voor mij meteen het sein er zo snel mogelijk weer vanaf te gaan. Het is super irritant en daarbij wordt de inhoud minder geloofwaardig, zo werkt dat in ieder geval bij mij.

Maar matig en functioneel toegepast kan ik er de lol en het nut nog wel van inzien. Helemaal als dit platform straks flink bezocht gaat worden, dan kunnen we onze bloggers laten delen in het succes.

Schuurtje

En van ‘dropshipping’ had ik al helemaal nooit gehoord, maar ik heb flink gespeurd en gelezen op internet. Een goede beschrijving staat op webwinkelsucces.nl; duidelijk en voor iedereen te begrijpen. Zo kun je producten verkopen zonder dat je ze in je schuurtje hoeft te bewaren. Jij doet de marketing on ontvangt de bestelling en de bestelling gaat door naar de dropshipping leverancier die zorgt voor de verzending. Mooi concept. Slim hoe toch steeds weer een gat in de markt wordt gevonden!

Ik ben nog in twijfel of we dat moeten gaan doen met de andere reisboeken. Misschien is een affiliate constructie (doorsturen naar een andere site) toch wel veel handiger. Het nadeel is dan dat de lezers van je site af zijn, maar ik weet niet of dat nou zo’n enorm probleem is.

Beter om eerst maar eens door te sturen… kunnen we altijd nog gaan ‘drop shippen’.

Reisboeken op de site

De dames achter KidsKompas, hebben pas hun laatste boek uitgebracht over Denemarken met kinderen en zij zijn alvast enthousiast om met ons op de site te staan. Wat leuk, wat leuk!
‘Bundelen van krachten’, zo noemen ze het. En dat is het ook. We willen tenslotte een fantastisch platform voor stedentrips met kinderen in Europa en daar past KidsKompas prima tussen. Hartelijk welkom alvast!  Who’s next…?

The following two tabs change content below.
Met DrawYourMap ontdek je opnieuw hoe mooi en interessant de Europese steden zijn! Bekijk de wereld door de ogen van een kind.

Geef een reactie